HALLO COLOMBIA!

Voor veel mensen is dit Zuid-Amerikaanse land vooral bekend als het land van Pablo Escobar en de daarbij behorende drugsmaffia, maar Colombia is ook het land van tropische stranden, de Amazone, salsa en een waanzinnig gastvrije bevolking.

Vraag elke toerist in Colombia wat ze van het land vinden en gezicht begint te stralen, Colombia is een fantastisch land.

Zelf ben ik nu 9 maand onderweg, en heb ik Peru, Bolivia en Ecador mogen verkennen.

Veel verschillende culturen leren kennen, veel gecommuniceerd met verschillende geweldige mensen, en een ieder van hun wist mij te overtuigen van een gegarandeerd succes tijdens het bezoeken van Colombia.
Hierin mocht ik medellin zeker niet overslaan.
Met een oppervlakte van zo’n 1,1 miljoen km² (ruim 27 keer zo groot als Nederland) en een locatie vlakbij de evenaar heeft het land ontzettend veel te bieden en kun je het gehele jaar reizen binnen dit paradijs in Zuid-Amerika. Colombia verdient het om meer Nederlandse reizigers te trekken. Waarom?

MEDELLIN:

Bekend als de stad van Pablo Escobar, cocaine en de voormalige moord-hoofdstad van de wereld, maar inmiddels is Medellin een vrij veilige stad die zeker de moeite waard is om te bezoeken. De geschiedenis van deze stad is super interessant en ook het nachtleven is om naar huis te schrijven. Doe vooral de Free Walking Tour om een indruk te krijgen van de stad, zorg ervoor dat je je van te voren inschrijft. Zodat je gegarandeerd een plekje hebt.

Dit kun je doen via de volgende website : Real City Tours The Walking Tours

> Hostel aanrader: Ivy Hostel
Carrera 44 # 10 Sur – 4, Barrio la Aguacatala, El Poblado, Medellin, Columbië

De prijzen zijn fantastisch voor low budged backpackers, maar bij aankomst merk je dat je niet aankomt in een hostel, maar meer een hotel. De kamers daarintegen lijken wel op die van een hostel, waar je de keuze hebt tussen 6, 8 of zelfs 10 persoons kamers.

De keuken is gigantisch en vooral belangrijk erg schoon toen ik er was. En ik was er niet alleen. Ik deelde de keuken met zeker 20 fantastische andere reizigers.

Zeker niet te vergeten is de woonkamer met een gigantische chille back, en voor de day after is netflix een fantastisch iets.

De top 10 activiteiten in Medellin:

1:Parque Biblioteca Espana

2: Parque Rionegro

3: Parque Explora

4: Real City Tours The Walking Tours

5: Jardin Botanico de Medellin

6: Parque Lineal La Presidenta

7: Museum of Antioquia

8: Medellin Planetarium

9:Medellin Bike Tour

10:Dragon Fly Parasailing in Medellin

Deze link zal je per activiteit meer uitleg geven: https://www.tripadvisor.nl/AttractionsNear-g297478-d2203325-Medellin_Metrocable-Medellin_Antioquia_Department.html

Reizen binnen Colombia, van verschillende plekken die leiden naar Medellin. Het busvervoer in Colombia is super goed geregeld, luxe bussen en ook nog eens zeer goed betaalbaar. Denk wel aan een paar dikke sokken, een deken, muts en soms zelfs handschoenen, want de airconditioning is geliefd (zelfs in de koude regio’s!).
Contact met thuis ? Overal in Colombia vind je goed en gratis wifi. Een kaartje sturen kan altijd en ook het telefonisch netwerk is goed. In Ivy hostel was de wifi goed.

Medellin, zeker een bezoek waard! En mocht je de tijd hebben blijf dan een aantal dagen.

En ik kan je het Ivy hostel zeker aanraden.

Een ontzettend leuke actie die hun aanbieden is dan ook dat je je eigen ervaringen beschrijft,zoals ik dit nu heb gedaan. En je daarbij een gratis overnachting kunt verdienen.

Groetjes uit Medellin,

Ailene van den Broek